Hoppa till textinnehållet

Curryfärs med kokad kokos

Hemligheten med det här superenkla (och goda!) receptet är just kokosen som blir mjuk och god när kokosflingorna får koka i vatten en liten, liten stund. Tillbehören i övrigt kan varieras efter smak och vad som råkar finnas hemma, banan och avokado och paprika är också gott till. Curryfärs med kokas kokos

(4 port)

Curryfärs

500 g köttfärs

smör

2 tsk curry

2 msk tomatpuré

1 dl vatten

salt, cayennepeppar

 

Tillbehör

1 burk konserverad persika

russin

gurka

körsbärstomater

Ris (4 port)

2 dl kokosflingor


Gör såhär

Börja med att förbereda tillbehören: klyfta persikor, skär stavar av gurkan, lägg upp russin i skål osv.

Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.

Smält en ganska stor klick smör i stekpanna/stekgryta och tillsätt därefter 2 tsk curry. Fräs köttfärsen i currysmöret på hög värme. Tillsätt 2 msk tomatpuré och 1 dl vatten och låt puttra på låg värme i 5-10 minuter. Smaka av med salt, cayennepeppar och ev. mer curry.

 Koka upp en liten kastrull med vatten och tillsätt kokosflingor. Låt koka upp och ta sedan av kastrullen från värmen och häll över kokosen i en sil så att vattnet silas bort.   

Servera curryfärsen med ris, kokos och övriga tillbehör.