Hoppa till textinnehållet

Blogg

24 December 2008 av Ida Norman 2 kommentarer

Julafton

Julafton idag och hela familjen är hemma! Vi har haft julmiddag hemma på gården, med ost från Stafva gård och såklart våra egna köttbullar!


Ida

05 November 2008 av 0 kommentarer

November

Nu är matmässan Det Goda Köket på Stockholmsmässan i Älvsjö på gång. Öppettider 
Fredag 7 november 10.00-20.00
Lördag 8 november 09.00-18.00 
Söndag 9 november 10.00-18.00
www.detgodakoket.se  Vi står i Gotlands monter nr B 01:11. Välkomna och besök oss!

Aprikosträdet vid husknuten har ännu gröna blad. Annars börjar nu hösten komma med stora lönnblad virvlande på gården. Hunden Stella gillar att vara ute både i sol och regn!

Hunden Stella

Den 13 oktober åkte Odd och Maud till Riga och levererade det första köttet till Vincents restaurang. Det blev så väl mottaget  att vi sände mer veckan därpå! http://www.restorans.lv/page.php?id=552 Det är roligt att samarbeta med en så duktig kock och fin restaurang!

På gården har det varit besök av 18 matintresserade Coop Extra personer från Stockholm. Det var inspirerande för oss och även roligt med fest mitt i veckan.

Vi håller nu på att ändra vår hemsida. Så håll ögonen öppna! Snart blir det premiär!

Maud

16 Oktober 2008 av 0 kommentarer

September och oktober

Nu när oktober har börjat så växer det ännu så det knakar! Det känns som att det är en kall höst men det märks inte på växterna. Allt är så grönt och fint och många djur går ännu ute på bete och har inte behövt något extrafoder. Vi har skördat tredje skörden av ensilage så nu är vi bra rustade inför vintern!

I september var Odd och Rickard med andra matföretag från Gotland i Riga på en stor matmässa. Deras monter representerade även Sverige. De fick bra kontakter med både restauranger och butikskedjor. Den 13 oktober går första leveransen dit med kött från Ejmunds, ägg från Gotlandsägg, bröd från Eskelunds och ost från Stafva. Vi håller på att ordna med bra logistik till Riga då Gotland trots allt har lite närmare till Riga än Stockholm.

Det Goda Köket, den stora matmässan i Älvsjö, är i år 7-9 november. Vi kommer att vara med i Gotlandsmontern tillsammans med Stafva Gård, Eskelunds Hembageri, Gutevin, Gotland City och Goda Gotland. www.detgodakoket.se Välkomna till monter B 01:11!

Maud

22 Augusti 2008 av 2 kommentarer

Augusti

I början av augusti var det Medeltidsveckan som vanligt här på Gotland. Vi stod också som vanligt inne på den medeltida marknaden i Visby och grillade Hamburgare, så kallad "Hackebiff". Rolig marknadsföring!

Vecka 33 var Medeltiden slut här på ön. Då for Rickard tillbaka till Stockholm och fick klä sig vanligt igen. Odd har varit med honom i butik och lördagen den 16 augusti var de på Bondens Egen Marknad på Katarina Bangatan igen. Ejmunds är med de två resterande lördagarna i augusti. Roligt att träffa matintresserat folk samt även träffa de andra producenterna.

I Gotlandspressen har det varit ett fint reportage om våra djur, Lyxliv ska ge lyxkött.Det är Tomas Rubin som har skrivit om vårt försök med Gotländskt Kobe-kött. Roligt!

Två tjurar njuter av massage

Två tjurar njuter av massage (Foto Stig Hammarstedt)

På gården har vi skördat både ensilage och säd och sedan pressat och kört hem halm. Vi köper även upp den halm vi får tag i av andra bönder som bara tröskar säden och sedan inte behöver halmen då de kanske inte har djur.  Det är så skönt för djuren att ha mycket halm att mysa i.
Efter sommarens torka så får vi nu regn regelbundet. Så nu är det grönt och fint igen. Det växer nu så det blir en tredje skörd av ensilage. Djuren trivs även ute på betesvallar då det växer så det knakar. I juli fick vi köra ut extra foder till dem ute på den torra vallen men nu hinner de inte med att äta det som växer!

Maud