Hoppa till textinnehållet

Vårbruket i full gång på Ejmunds

Påskhälsningar från Ejmunds där vårbruket nu är i full gång! Det är inte stressigt då vi har god hjälp av Bondarve Lantbruk & Maskiner som sprider gödning på de åkrar som behöver det. Jonas och Roland kör ut gödsel på åkrarna. Det luktar lite ”skit” när de håller på men jorden mår bra av det!
I trädgården har Urban och Palla hållit på två dagar med att klippa av buskar, rosor och hallonland. De har hackat grusgången och lagt bark i rosenrundlarna och på andra ställen där det behövs. De har även förberett för en terrass utanför personalrummet. Så nu är det fint hemma!

Vi har firat påsk med hela familjen hemma på gården. Med lufttorkat kött, vår nya korv och så timjankryddad rostbiff (receptet kommer på vår facebook-sida i dagarna!). Nu har Odd och Maud lämnat ön tillfälligt, de är på besök på Stenhammars Gods i Flen, där vi köper kalvar. Dom kalvarna kallar vi för "Kungens kalvar" eftersom Stenhammars Gods arrenderas av Kungen, alltså Kung Carl Gustaf. Det är väldigt fina djur, av rasenSimgus. Kungens kalvar (och kor) som vi har hemma på gården fick komma ut på grönbete idag - härligt!

/Maud