Hoppa till textinnehållet

Nyheter för alla matälskare: Carpaccio, Lufttorkad bogrulle och Tryffelvinaigrette från Ejmunds Gård

Carpaccio är en favorit för många: tunna skivor av rått nötkött som serveras som förrätt eller aptitretare. I samarbete med Köttbutiken i Visby lanserar Ejmunds Gård sin egen carpaccio på fastlandet och blir därmed först med att erbjuda en svensk produkt! Både köttproduktionen och tillverkningen sker på Gotland. Samtidigt presenteras Lufttorkad bogrulle och Tryffelvinaigrette, också de gotländska, egenframtagna produkter. Till och med tryffeln är gotländsk.

Coop Forum i Bromma blir första butiken utanför Gotland där man kan köpa Carpaccio, Lufttorkad bogrulle och Tryffelvinaigretten. Idag, torsdag, och imorgon finns Odd Norman och Fredrik Malmstedt, kock som samarbetar med Ejmunds Gård, på plats och bjuder på smakprov o serveringstips.

- Det är jätteroligt att få lansera de här nya produkterna för fastlänningarna, säger Odd Norman, bonde som driver Ejmunds Gård. - Tidigare har de bara gått att få tag på i vår gårdsbutik på Gotland, i Köttbutiken i Visby och på en del utvalda restauranger. Nu kan matälskare själva enkelt servera carpaccio hemma. Carpaccion är färdigskivad, så det är bara att lägga upp de frysta skivorna på ett fat så tinar de i rumstemperatur. Strö över lite hackad rödlök, pinjenötter, salt, peppar och vinaigrette, antingen vår med tryffel i eller någon hemmagjord. Och lite ost till är också gott. Enkelt o lyxigt!