Hoppa till textinnehållet

Vinterpromenader och styrelsemöte på Ejmunds

Vinterallé

Här kommer lite hälsningar från gården Ejmunds!

Här är det kallt men snö och soligt väder idag. Jag var ute och gick över åkrarna runt gården med hunden Stella. Skaren bar och jorden var frusen så det gick lätt och kändes härligt. Stella fick plötsligt se två rävar långt nere mot skogen. Då hon var lös så satte hon fart men stannade sedan och skällde. Jag gick mot andra hållet och ropat en gång. Efter ett tag kom hon ifatt mig igen. Hon är en labrador och därmed inte världens snabbaste hund, som tur är! Det är därför jag kan ha henne lös bakom gården.

Förra veckan hade vi styrelsemöte här på gården. I vår styrelse sitter inte bara vi ägare Odd och Maud Norman och våra döttrar, Ida och Märtha. Nej, vi har även hjälp av externa styrelseledamöter som är riktiga proffs. Det är Håkan Ahlqvist, Heart of Sweden och Gunnar Rantzow, Mekonomen. Som adjungerad har vi alltid Sten Johnsson, Almi som hjälpte oss att starta Ejmunds Gårdskött en gång i tiden. De sätter press på oss att redovisa siffror och statistik och då blir det gjort. Annars är det lätt att bara jobba, jobba, jobba och aldrig stanna upp och reflektera.

I juli kom Gunnar med i vår styrelse och det första han gjorde var att ge råd hur vi skulle sälja mer. Resultatet av det mötet blev att vi nu i januari anställde en säljare, Peter som även är duktig på kalkyler och prissättning.

På mötet i tisdags hade vi ”Riktiga matlådor” från Köttbutiken till lunch, det serverades flankstek med rostade rotfrukter, Västerbottenost och spenat. Alla var nöjda med det nya konceptet med riktigt god vällagad mat! Affärsplanen för Köttbutiken gicks igenom då Ejmunds gårdskött är hälftenägare i det företaget. Nästa gång har Fredrik Malmstedt, den andra hälftenägaren och VD, lovat att vara med och redovisa hur det går!

/Maud