Hoppa till textinnehållet

Prisutdelning på Riddarhuset

Gastronomiska Akademiens belöningar delades ut i lördags den 16 januari 2010 på Riddarhuset i Stockholm. Odd och Maud Norman fick diplom för utomordentlig insats för svensk matkultur med motiveringen "för nötköttsproduktion i harmoni med naturen som ger jämn och hög kvalitet". Det har delats ut diplom sedan 1960 men troligen aldrig till en nötköttsproducent förut! Roligt att Ejmunds Gård blev hedrade med ett sådant fint pris.

Inramat diplom och blommor delades ut av Professor Carl Jan Granqvist,  trumpetfanfar spelades av Sten Uggla i den fina miljön i Riddarhuset i Stockholm. Ordförande Magdalena Ribbing berättade om Riddarhuset och dess historia och hur det används i nutid. 

Efteråt bjöds pristagarna på lunch tillsammans med de tio närvarande medlemmarna från Gastronomiska Akademien och ca 100 medlemmar från Måltidsakademiens Vänner.

Odd Maud o diplom

 Odd och Maud med diplom och blommor

 

Maria o Magnus

Maria och Magnus från Ejmunds Gårdskött var med på festligheterna