Hoppa till textinnehållet

Ejmunds på menyn då Birka Cruises lanserar Primörkryssning och inleder samarbete med Goda Gotland

Kött från Ejmunds Gård står på menyn när Birka Cruises lanserar Primörkryssning och inleder samarbete med Goda Gotland. I april börjar Ejmunds Matfest på Birka Cruises och under hela våren kommer gästerna ombord att få njuta av kvalitetskött från Ejmunds Gård. Råvaror och primörer som serveras under perioden april-juni kommer även från Stenhuse Gård, Tollby Gård, Gotlands Delikatesser och Gotlands Bryggeri.

På Ejmunds Gård på Gotland betar frigående köttdjur och gården är klimatcertifierade av Svensk Sigill. Kvalitet, miljö och djuromsorg är ledorden. - Vi är stolta över det här samarbetet med Birka Cruises, det betyder mycket för oss att de satsar på närproducerat och hög kvalitet, säger Odd Norman, femte generationens bonde som driver Ejmunds Gård. 

Under en planerad Primörkryssning i juni kommer det bland annat att serveras en förrätt bestående av Rostbiff från Ejmunds Gård, sallad på knipplök och morot, samt créme på rostad vitlök. Vid ankomst till Gotland är Ejmunds en av de gårdar som det kommer att anordnas utflykter till. 

Se pressmeddelande från Birka Cruises här