Hoppa till textinnehållet

Gotland ställer ut i Stockholm

Gotland ställer ut i Stockholm med Ejmunds kött och andra gotländska produkter som tryffel, ost, morötter och bröd. Det är på den stora matmässan Mitt Kök som Gotland har ett stort utrymme den 10-13 november!

Mitt Kök
Mitt Kök, som tidigare gick under namnet Det Goda Köket, är Nordens största mässa om mat, dryck och köksutrustning riktat mot privatpersoner. Den brukar besökas av över 30 000 personer fördelat på 4 dagar. Samtidigt arrangeras tre mässor till under samma tak, Scandinavian Boat Show, Allt för Hälsan och Winter show. Nytt för i år är att det är SM i mathantverk de två första dagarna. 

Ejmunds 
Ejmunds Gård ställer liksom förra året ut i en egen monter. Den ligger vägg i vägg med Gotlandsmontern med andra gotländska livsmedelsproducenter. Ejmunds kommer i år att bjuda på sina köttbullar och i kyldisken finns kött att köpa med sig hem. 

Mat i Ejmunds monter
Gotlandskocken Fredrik Malmstedt från 50 kvadrat i Visby tillagar och bjuder på luffarbiff, även kallad flat iron steak. Nytt för i år är att luffarbiffen kommer att kunna köpas färdigstekt och är då enkel att värma på hemma vid serveringen. Fredrik bjuder även på smakprover av Köttbutiken Visbys goda korvar. 

Färsk Tryffel
Det kommer även att finnas färsk tryffel till salu och tillagningstips. Färdiga tryffelprodukter är Tryffelsmör och Tryffelvinaigrette. Tryffel skördas nu för fullt på Gotland då den är som finast nu!